شراب
۱۱ آبان ۱۳۸۹
تعطیلی موقت وبلاگ

با سلام به همگی دوستان.

به دلیل مسافرت و اسباب کشی به شهری دیگر، تا مدتی قادر نخواهم بود پرسش های دوستان را پاسخ بدهم.

امیدوارم دوستان حقیر را ببخشند و با مطالعه مندرجات وبلاگ، پاسخ پرسشهای شان را خودشان بدست بیاورند.

با احترام – ساقی باده سرا.

posted by ساقي باده‌سرا @ ۱۳:۵۲  
45 Comments:
  • At ۲۱ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۳۳, Anonymous شبنم said…

    سلام
    می خواستم بدونم که آیا شما مقالاتتون رو در قالب pdf یا یک کتاب الکترونیکی مجزا دارید؟ چون من باید این مسالب رو برای مادرم پرینت بگیرم. اما نحوه نوشته شدنش به صورت آموزشی نیست. اگه دارید می ونم داشته باشمش؟ با تشکر از وبلاگ بی نظیرتون

     
  • At ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۸, Anonymous ناشناس said…

    با سلام و عرض ادب
    سوال بنده راجع به سرو شراب است. ميخواستم بدانم در هنگام نوشيدن، درجه حرارات مايع شراب بايد چقدر باشد؟
    چون بنده شنيده ام که موقع نوشيدن، شراب بايد با دماي محيط برابري کند و نه سردتر باشد و نه گرمتر. و يا شراب دبش را بايد سرد نوشيد و از قبل در يخچال قرار داد.
    لطفا من را راهنمائي کنيد.با تشکر

     
  • At ۴ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۲۲:۴۵, Anonymous ناشناس said…

    اقا درود بر پدر و مادری که شما را تربیت کرده.درود بر صاحب وبلاگ شما با این کار باعث میشید که جوانهای مملکت سمت دود و تریاک و شیشه و کراک نروند خدا پدر و مادرتان را نگه دارد.از دروازه غار تهران

     
  • At ۲۸ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۷:۴۶, Anonymous ناشناس said…

    سلام


    من اهنگ ساخت شراب دارم و می خواستم بدانم که از دیدگاه شما کدامین گونه از شرابها خوش خوراکتر و گیراتر است؟


    پروردگار نگهدارتان

     
  • At ۲۶ فروردین ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۴۷, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    بنهده از بچگي شنيده بودم كه شراب از جوشيدن انگور به وجود مياد اما الان تو جاهايي خوندم كه با اين مخمر ها و ساير مراحل به وجود مياد.ميخواستم بدونم كه كذوم بهتر است؟ببخشيد يه سوال ديگه اونم اينك ايا تو توليد شراب و عرق كشمش از زننجبيل استفاده كرد و هم چنين اين مخمر ها رو از كجا ميتونم تهيه كنم
    امين نصيري aminnasiri385@yahoo.com
    عزت زياد
    لطفا جواب رو برام بفرستيد

     
  • At ۱۲ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۲۹, Anonymous ناشناس said…

    سلام-دوست دارم جمله ای بگم که ارزش کارشماروداشته باشه و بتونم تشکری کرده باشم-شرابی دارم هشت ساله پارسال اونو اوردم به خاطر کمی لرد ته شیشه اونو صاف کردم مثل اب البالوصاف کردم وشیشه کردم.امسال که اوردم رنگ ان مانند چایی شده است

     
  • At ۱۲ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۳۱, Anonymous ناشناس said…

    سلام-دوست دارم جمله ای بگم که ارزش کارشماروداشته باشه و بتونم تشکری کرده باشم-شرابی دارم هشت ساله پارسال اونو اوردم به خاطر کمی لرد ته شیشه اونو صاف کردم مثل اب البالوصاف کردم وشیشه کردم.امسال که اوردم رنگ ان مانند چایی شده است

     
  • At ۷ تیر ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۵۵, Anonymous ناشناس said…

    با عرض سلام وخسته نباشید.از این وبلاگ بسیار مفید ارزشمند
    من مرد خاموش از شیراز هستم؟
    شراب درست کردم.
    1.اول طعمی ترش مزه گرفته
    2.هیچ چیزی اضافه نکردم.ایامیشه حالاکه صافکردم مخمر.عسل.و...اضافه کنم؟چون الکل خیلی کمی داره
    3.چه کار کنم الکلش زیادبشه
    4.شراب شش ساله دارم.پارسال آوردم یک لیوان خالی کردم رنگش مثل اب البالو.امثال که اوردم رنگش مانند چایی شده.توشیشه تیره هم بوده
    تورا به خدا جوابم بدید
    تورا به خدا جوابم بدید
    چون واسم خیلی مهمه

     
  • At ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۲, Anonymous ناشناس said…

    س یک سوال دارم من یک ماهی هست شراب سیب انداخته ام بیشتر برای یادگیری،تازه متوجه شدم باید اب هم میریختم،خواستم ببینم الان دیره؟و اگه میشه اضافه کرد برای 7 کیلو سیب چقد اب بریزم؟؟؟؟

     
  • At ۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۷, Anonymous ناشناس said…

    باسلام وتشکر
    لطفن مراراهنمایی کنیید
    چندبارجهت تهیه شراب خرمااقدام کرده ام ولی هرگز کامل تخمیر نشده وشیرین میماند؟
    فکرکنم شیره های خرمای دربازار ایراددارند.
    چه بایدکرد؟

     
  • At ۱۷ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۳, Anonymous ناشناس said…

    با درود وسپاس فراوان از علمو اموزشهای خردمندانه و درست شما برایتان ارزوی روزگار نیک دارم مهدی از شیراز

     
  • At ۱۷ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۴, Anonymous ناشناس said…

    با درود وسپاس فراوان از علمو اموزشهای خردمندانه و درست شما برایتان ارزوی روزگار نیک دارم مهدی از شیراز

     
  • At ۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۷, Anonymous پوریا said…

    :

    بر اساس دستوری که در وبلاگتان گذاشته بودید شراب گیلاس درست کردم ،چون حجم عصاره گیلاس بیشتر از مقداری شد که در وبلاگتان نوشته بودید ، 100 گرم شکر و 166 گرم نبات به مخلوط اضافه کردم که با توجه به نسبت ریاضی 50 گرم شکر بیشتر از حد لازم ریختم ، اکنون پس از 14 روز که شراب را دهن مزه کردم متوجه شدم خیلی شیرین است ، لطفا راهنمایی بفرمایید که برای رفع این موضوع چه باید کرد ؟

     
  • At ۷ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۳۱, Anonymous ناشناس said…

    ممنون

     
  • At ۱۴ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۵۸, Anonymous ناشناس said…

    اقا این غیبت صغری که به کبری تبدیل شده کی تموم میشه بلاخره ؟
    شاید این جمعه بیاید ایشالا/.؟

     
  • At ۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰:۲۷, Anonymous ناشناس said…

    با سلام وخسته نباشیدخدمت شما ساقی گرامی : آقا مشکلی برام پیش اومده ، من امسال مقدارشصت کیلو(خالص) انگور زرد(مجلسی یا همون شیرازی) گرفتم و باهاش شراب انداختم بعد دون کردن انگورها (البته انگور رو نشستم و دانه های خراب هم ریخته نشد) وله کردن و انتقال اون به بشکه به میزان هر کیلوانگور شصت گرم شکر اضافه کردم یعنی سه کیلووششصدگرم بعد هم به میزان هر کیلو انگور نیم گرم مخمرازنوع شیرینی پزی وبا مارک سافلوفور ساخت فرانسه بعد فعال شدن اضافه کردم بعد هم در بشکه رو بستم و قفل هوا رو نصب کردم ، ودمای محل هم 29 درجه بود ، بعد گذشت تقریبا 17 تا 18 ساعت عمل تخمیر شروع شد وبعد گذشت 2روزشدت عمل تخمیربه حدی بود که دیواره بشکه گرم شده بود، وقتی 5 روز گذشت در بشکه رو باز کردم که هم بزنم وقتی شیرینی اونو تست کردم (با زبان)متوجه شدم شیرینیش کمه به همین خاطر مقداری شکر اضافه کردم که با محاسبه مقدار شکر اضافه شده اولیه ،درمجموع تقریبا به ازای هر کیلو انگور 80 گرم شکر میشود ، بعد هم همزدم و دربشکه رو بستم پس از چندساعت دوباره تخمیرشروع شد ولی نه به شدت قبل تا پایان تخمیر اولیه که روز 12 بود و حالا بعد گذشت حدود یکماه شرابم آماده شده و لرت هم ته نشین شده ولی وقتی از این شراب مصرف کردم متوجه شدم که به شدت آدم رو بیخواب میکنه حتی اگرمیزان مصرف نصف استکان باشه که این یه مشکل بزرگه چون اگه شب به هر میزان ازاین شراب بخورم بازهم دچار بیخوابی شدید میشم ، البته میزان الکل و گیراییش خیلی خوبه و تمام لوازم کارهم تمیزبوده ، میخواستم ببینم علتش چیه ، آیا میتونه از مخمر یا مقدار مخمر استفاده شده ، یا حتی زیاد بودن مقدار شکر اضافه شده باشه ؟ یا درمراحل دیگر ساخت اشتباهی رخ داده که این مشکل پیش اومده ، البته حدس خودم اینه که شاید بخاطر نشستن انگورها وباقی موندن پکتین روی دانه ها ومتعاقبا اضافه کردن مخمرودرنتیجه زیاد شدن مخمر باعث بوجود اومدن این مشکل شده ، درضمن امسال بر خلاف سالهای گذشته اولین باری بود که به شرابم مخمر اضافه کردم ، سالهای قبل بدون استفاده از مخمرشراب درست میکردم ونتیجه کار هم خوب بود وگیرایی خوبی داشت واصلا چنین مشکلی نداشت ، در هر صورت اگر این مشکل دیگه قابل حل نباشه مجبورم تمام شراب رو دور بریزم ، ولی حداقل برا دفعه بعد دیگه تکرار نشه ، با تشکر" مهران

     
  • At ۱۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۹, Blogger Unknown said…

    با سلام میخواستم بدونم بهترین زمان برای اضافه کردن نبات یا عسل به شراب چه زمانیه؟

     
  • At ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۸, Anonymous ناشناس said…

    باسلام زمان اضافه کردن شکریاعسل قبل ازصاف کردن یابعد

     
  • At ۲۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۷, Blogger Unknown said…

    درود بر شما.من چنتا سوال دارم .من برای اولین بار امسال شراب انداختم و قفل هوا هم نصب کردم.ولی چند روز اول که هم میزدم حباب مرتب میومد ولی الان بعد از 5 روز دیگه حبابی از قفل بیرون نمیاد ایا معنیش اینه که تخمیر متوقف شده یا خیر؟ البته هر روز که درب را باز میکنم و هم میزنم صدای واکنش و جلز و ولز را میشنوم .لطفا راهنمایی کنید
    سوال دوم اینکه بعد از 4 روز از هم زدن هر وقت در بشکه را بر میدارم تمام پوسته ها رو هستند مثل کیک و وقتی هم میزنم مخلوط میشه ایا هنور برای پایین رفتن پوسته ها زود است؟
    سوال سوم اینکه ایا در طول پروسه از مزه شراب میشه فهمید کار درست پیش میره یا نه؟ مثلا الان شراب من یک مزه گس ته شیرین میده بعد از 5 روز. .ایا درسته؟ یعنی اگه سرکه شده باشه باید ترش باشه دیگه درسته؟. متشکرم

     
  • At ۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱:۲۷, Blogger Unknown said…

    سلامدم شما گرم با این وبلاگ خوب
    من میخوام شراب سیب بندازم فقط نمیدونم برا هر کیلو سیب باید چقدر شکر یا عسل اضافه کنم .یا اصلا نباید شیرینی بش اضافه کنم لطفا راهنمایی کنید مرسی

     
  • At ۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱:۲۸, Blogger Unknown said…

    مرسی

     
  • At ۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱:۳۳, Anonymous ناشناس said…

    درود دوست عزیز لینک مقاله از بین رفته و ارورر میدهد

     
  • At ۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۲, Blogger Unknown said…

    ba arze salam va khaste nabashid yek soal dashtam , chand bari sabegheye dorost kardane vodka va sharabo dashtam vali in seri amaliyate takhmir bade 5-6 rooz va 4 daraje alkol bekhatere shiriniye ziyad motevaghef shod ,meghdari abe angoor ezafe kardam mikhatam bebinam chand rooz tool mikeshe ta bebinim natije mosbat hast ya manfi ba sepase faravan.

     
  • At ۱۲ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۳۷, Anonymous ناشناس said…

    ساقی جان من سوالی از شما ندارم. چون همه چیز را نوشتی. فقط باید بگردم و پیداش کنم.
    واقعا خیلی زحمت کشیدی. پس فقط باید بگم ممنون ممنون ممنون.
    مهرداد (ماک)

     
  • At ۲۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۵۱, Anonymous ناشناس said…

    سلام . بزرگوار من چندین مرتبه عرق کشمش رو خودم داخل منزل تهیه کردم , اینبار اومدم برای له شدن سریع تر کشمشها از یک میله که سرش رو یک تیغه سبزی خرد کن بسته بودم هم زدم و خیلی کشمشها خرد شد . حالا بعد گذشت تقریبا یک هفته تفاله ها دارن یواش یواش تهنشین میشن . خواستم بدونم این عمل طبیعی هست یا منجر به مشکلی شده و در این خصوص باید چه اقدامی انجام بدم .
    ممنون میشم راهنمایی کنید .

     
  • At ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۲۷, Blogger Ali said…

    با سلام
    شراب خرما را با هسته تهیه کرده ایم. آیا هسته داخل شراب تولید الکل اتیلیک میکند و برای سلامتی خطرناک است؟
    و یا مشکلی در مصرف این شراب وجود ندارد؟

     
  • At ۸ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۵, Blogger Unknown said…

    دوست عزیز نظر من بهترین شراب شراب آلبالو وگیلاس هستش البته بجای شکر از نبات زعفرانی استفاده کنید ومقداری چوب دارچین و دو سه دونه میخک با بجای نبات و شکر بتونی عسل طبیعی استفاده کنی عالیه

     
  • At ۱۸ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۱, Blogger Unknown said…

    عرض سلام و ادب خدمت شما نمیدونم این وبلاگ هنوز دایر هست و کار میکنه یا نه ولی من سوالی داشتم
    من دوتا دبه یکی ۸ لیتری و یوی ۴ لیتری شراب انگور شانی انداختم یکی در دبه سفید مات و یکی در دبه ی شفاف و در جای نسبتا تاریکی گذاشتم ک دمای محیط خونه هست و الان روز پنجمه هردوشونه
    دبه شفاف ۴لیتری و که باز میکنم واسه هم زدن ب شدت بوی الکل میده و منو یاد عرق کشمش میندازه
    دبه دوم بوی تندیش اینقدر نیست و خیلی کمتر بوی الکل میده و درب دبه هارو پلاستیک گذاشتم و بعد بستم دبه دوم و که امروز باز کردم روی پلاستیک بخار آب دیدم و نگران شدم ب نظرتون شرایط هر دو دبه عادیه؟

     
  • At ۲۰ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۳۱, Anonymous ناشناس said…

    با سلام
    من یه خرابکاری کردم میخوام بدونم باید چیکار کنم
    من به اشتباه از فردای روزی که شرابو گذاشتم هر روز شروع به هم زدن کردم و 3,4 روز اول درش بسته نشد الان 4 روز شده میخواستم بدونم چی میشه ?
    و اینکه چیکار کنم

     
  • At ۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۶, Blogger Unknown said…

    اینشالا که مشکلی پیش نمیاد
    یک روز در میان هم بزن تا تخمیر اولیه تموم شه بعد از هم زدن فورا در دبه را ببند

     
  • At ۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۸, Blogger Unknown said…

    همه چی اوکیه دبه ی دوم احتمالا بخاطر شیرینی کمتر یا مخمر کمتر اهسته تر تخمیر میشود ولی نتیجه تقریبا مشابه میشود

     
  • At ۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۸, Blogger Unknown said…

    نه هیچ مشکلی نذاره تجربه شده قبلا

     
  • At ۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۹, Blogger Unknown said…

    کاملا طبیعیه دوست عزیز و هیچ مشکلی نداره

     
  • At ۷ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۴, Blogger David said…

    سلام
    دوستان علت کپک زدن روی شراب چیه؟
    و اینکه چاره اش چی میتونه باشه؟

     
  • At ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۵, Blogger mohamad said…

    سلام دوستان ساقی جان شرا انداختم شکر بهش زیاد زدم شیرین شده الانم صافش کردم ولی خیلی شیرین هست باید چیکار کنم لطفا کمکم کنید ممنون

     
  • At ۱۱ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۶, Blogger mohamad said…

    ایا اگر ب اون مخمر بزنم شیرینی را در خود نمیشکند و خوب شود ممنونم

     
  • At ۲۷ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۱, Blogger http://badesara.blogspot.com/2010/11/blog-post.html?m=1 said…

    سلام شراب انگور انداختم بعد از ۶۰ روز سطحش سفید زده و بوی الکلش کمتر شده و مزه ش کمی تلخه صافش کردم ریختم تو بطری آیا قابل خوردن هست؟ ضرر نداره؟

     
  • At ۲۶ دی ۱۳۹۸ ساعت ۲:۲۸, Anonymous ناشناس said…

    , سلام.شراب اناری را که بطری شده ولی زیادی شیرین شده است راه چاره ای دارد برای کم کردن شیرینی اش

     
  • At ۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۲۴, Blogger رضا said…

    شراب من ترش شده و بوی الکل نمی‌دهد چکار کنم

     
  • At ۶ فروردین ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۰۳, Anonymous ناشناس said…

    سلام
    من برا ابجو، مخمر فوری ایرانی با ویتامین تقویت کردم با دلستر گذاشتم.از همون دقیقه اول تا دو روز گاز زیادی از قفل هوا زد بیرون اما الان خیلی کم میاد بیرون و داره از بالا داره رقیق میشه و ته نشین میشه.من اولین باره دارم اینکارا میکنم به نظر شما سکته کرده یا هم چیز درسته؟

     
  • At ۱۰ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۱۸, Anonymous ناشناس said…

    دوستان آیا میشه یک هفته پس از شروع تخمیر، یه شراب آب انگور اضافه کرد؟

     
  • At ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۴۴, Blogger Unknown said…

    سلام دوست عزیز
    من شراب انگور سیاه انداختم، در حین تخمیر بهش نبات اضافه کردم، الان هنوز ته نشین نشده و یمقدار شیرین شده، میخواستم ببین شیرینیش کمتر میشه و یا راه حلی برای کم کردن شیرینی شراب هست؟

     
  • At ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۴۶, Blogger Unknown said…

    تو رو خدا جواب بدین😐

     
  • At ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۶, Blogger Unknown said…

    سلام و درود. من از شرابی که انداختنم یک سال میگذره. بعد یک سال شرابم گاز دار شده. کاری میشه کرد که درست بشه یا اینکه خراب شده؟

     
  • At ۱۵ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱:۰۶, Blogger امیر حسین مقدم said…

    تقدیم به شراب سازان و شراب نوشان


    ‍ روش تهیه شراب شیراز


    .

    نخست انگور شاهانی بیارید

    از آنهایی که میدانی بیارید

    یکی یک دانه از چوبش بگیرید

    چو گل از دست محبوبش بگیرید

    بیفشارید در یک تشت باهم

    بدور از جانتان هم غصه هم غم

    درون دبه این معجون بریزید

    یکایک قطره های خون بریزید

    گذاریدش به سایه در کناری

    بزیر سایه کاجی ، چناری

    که نه گرم و نه خیلی سرد باشد

    به دور از غصه و بی درد باشد

    پس از یک هفته وقت هم زدن شد

    سه هفته این عمل همراه من شد

    بهم زن روز و شب تا بیست و یک روز

    که جان افروزد این معجون جان سوز

    سپس ردکن تو از صافی می ناب

    رها کن تا رود یک ماه در خواب

    سپس می را درون شیشه جا کن

    چو نیکو شد به جان من دعا کن

     

     
    #امیرحسین_مقدم
    شهریور ۱۴۰۰
     

     

     

     

     

ارسال یک نظر

<< خانه
 

پست های قبلی
گذشته ها
توجه

لطفا هرگونه سوالی را در وبلاگ مربوط و مخصوص به آن نوشته و ارسال کنید. متاسفانه سوالاتی که مربوط به این وبلاگ نباشد قادر به پاسخگویی نیستم

پیوندها
Powered by

BLOGGER